Roda JC kijkt terug op geslaagde Open Dag

Roda JC kijkt terug op een geslaagde editie van de Open Dag 2017 die op zondag 2 juli plaatsvond. Ruim 5.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar het Parkstad Limburg Stadion, waar alle deuren letterlijk geopend waren voor het publiek.
De spelerspresentatie om 13.00 uur vormde zoals gebruikelijk op een Open Dag het hoogtepunt van de middag. Nadat alle selectiespelers (inclusief jeugdtalent Nicky Souren, nieuweling Hidde Jurjus en Henk Dijkhuizen die zijn contract verlengde) waren voorgesteld aan het publiek had de club nog een verrassing in petto. Met een cabrio MINI van nieuwe autopartner Keram kwamen aanwinsten Filip Kurto en Mario Engels het veld opgereden. Zij completeerden de tot nog toe 18 man tellende selectie van de club.

Nadat speaker Wim Frijns de aanwinsten had voorgesteld kwam er nog een MINI cabrio voor rijden met daarin hoofdtrainer Robert Molenaar, die zo voor het eerst kennis maakte met de Kerkraadse achterban, en assistent-trainer Hans Visser die een eenjarig contract heeft getekend bij de Koempelclub.

Na afloop van de eerste training, waarbij Robert Molenaar in de warming-up al het goede voorbeeld gaf door voorop te lopen, verspreidden de spelers zich op de verschillende etages van het hoofdgebouw. Voor de handtekeningen- en selfiejagers kon het feest beginnen. Iedere speler ging geduldig op de foto, zette een krabbel of maakte een praatje met de supporters. Maar bij Nathan Rutjes was het werkelijk topdrukte. Rondom de cultheld die nog minimaal een jaar in Kerkrade actief is ontstonden The Beatles- achtige taferelen. Met zijn enthousiasme, eeuwige lach en goed humeur maakte hij alle tijd voor kids, vrouwen, ouderen en die-hard fans. Ook aan de jonge-supporters werd ruimschoots gedacht. De stichting Midden in de Maatschappij van de club had een gevarieerd en leuk programma met verschillende attracties en activiteiten in elkaar gezet voor de kleinste koempels, hetgeen heeft bijgedragen aan een hoop nieuwe aanmeldingen voor de Roda JC Kidsclub.

Terwijl de supportersverenigingen hun kraampjes goedbezocht zagen worden door de bezoekers en het gloednieuwe thuisshirt van Roda JC al rijkelijk over de toonbank ging bij Lonny en Pierre in de Fanshop -die de dag ervoor een slag in de rondte hebben gewerkt om alles op tijd klaar te hebben- bracht RTV Parkstad in de businessclub een live-uitzending. Tijdens deze uitzending werden verschillende spelers en trainers geïnterviewd. Aan de andere kant van de Businessclub zorgde DJ Danny met feestnummers voor een geweldig gezellige sfeer.

Omstreeks 17.00 uur stroomde het stadion langzaam leeg. Roda JC kijkt terug op een geslaagde Open Dag en dankt iedereen voor de komst. Graag tot de eerste competitiewedstrijd of ergens langs de velden tijdens de oefencampagne! Die begint voor de manschappen van Robert Molenaar komende zaterdag 8 juli om 18.00 uur op bezoek bij het Kerkraadse RKTSV.

Open Dag 2 juli 2017

Geplaatst op: 03-07-2017